Napisal/-a poc » 16 feb 2010, 11:18
No, pa sem prestal tudi konzilij. Naročen sem bil za 12.30 uro, na vrsto prišel ob 14.30 uri.
Na konziliju so ugotovili, da je tumor zaseval le v okoliška tkiva in da so tumorski markerji (pred operacijo) o.k. Motil jih je le moj izvid iz CT - ja, kjer so ugotovili, da so določene bezgavke povečane do 1 cm. Sicer so rekli, da to ni nič neobičajnega, saj niso pretirano velike, da bi se pa kljub temu tem mojim bezgavkam trenutno posvetili.
In še zanimiv stavek iz koncilija : "Gospod, če bi vam pred operacijo naredili CT in ugotovili, da so bezgavke o.k., bi vam danes rekli, da mirne duše odidete domov in se vidimo na 2 mesečnih kontrolah "
Ker pa mi tega pred operacijo niso naredili, bomo to pač še enkrat. Skratka, včeraj sem dal ponovno kri za tumorske markerje, ravno tako sem opravil rentgensko slikanje pljuč. 22.2. imam na Onkologiji ponovno CT (zaupajo le svojim strokovnjakom), nato pa 1.3. ob 12.30 uri ponovno konzilij, kjer se bomo odločili za naprej.
Po njihovem mnenju bi v primeru, da so bezgavke še vedno povečane in se sumi, da so patološke, pričeli s kemoterapijo (ambulantno). Odpirali in odstranjevali bezgavk ne bi, saj glede na vrsto tumorja po njihovem mnenju to ni potrebno.
Zaenkrat torej ostaja "status quo". Če bo kdo 22.2. oziroma 1.3. v Ljubljani, ponudba za pijačo še vedno drži.
P.S.
Včeraj so od 12.30 ure naprej potekali konziliji raka na modih. V čakalnici sem naštel točno 11 mladih moških, ki so bili obravnavani na konziliju. Ker sem prepričan, da so med zdravljenem kaj brskali po spletu so verjetno tudi naleteli na ta forum. Zato jih tukaj POZIVAM, da delijo svoje zgodbe z nami, saj bomo tako vsi skupaj vsaj malo pomagali "novo" zbolelim, ki po spletu iščejo informacije.