Negotovost

V tem forumu se pogovarjamo o načinih zdravljenja, o kemoterapijah,obsevanjih ter pregledih med zdravljenjem in o opažanjih med samim zdravljenjem.

Moderator: Zizou

Re: Negotovost

OdgovorNapisal/-a Perica » 09 feb 2010, 10:02

okoli 10h bom v mestu pa če ti odgovarja se lahko dobiva kje pri tržnici npr. za eno kavico?
Perica
Občasni obiskovalec

OdgovorNapisal/-a Zizou » 09 feb 2010, 11:47

Bom prišel šele ob 11:00 v Lj, ker moram prej otroka poštimat! Če boš slučajno nekje ob 12:00 kje v bližini Zaloške, bi se pa lahko dobila na kakšni pijači!
Pogumen je tisti, ki se po padcu pobere in vztraja do konca!
Zizou
Moderator

OdgovorNapisal/-a poc » 09 feb 2010, 12:21

Perica;

Saj ravno to razlagam, da tej markerji služijo bolj kot vodilo in ne pravi pokazatelj. Moji so pred operacijo npr. AFP 1.2, torej nekajkrat manj, kot imaš sedaj ti, ki si že ozdravljen.

Še vedno pa nisem nikjer na spletu našel vrednosti, do katerih je stvar o.k., recimo moji markerji AFP 1.2, LDH 3.36, HCG 10.4.
Za prva dva sem našel in je AFP na spodnji meji, LDH nekje na sredini, HCG pa nikjer ne najdem vrednosti, čeprav na izvidu piše, da prva dva v mejah normale, HCG pa da je povečan.

Sem pa na tem forumu nekje (ne najdem več) zasledil, da je HCG do vrednosti 15 o.k., torej mi ni jasno, zakaj na izvidu piše, da je ta pri meni povečan.
poc
Zvesti član

OdgovorNapisal/-a Perica » 09 feb 2010, 14:27

Oj,
ja za te mejne vrednosti najbolje da povprašaš zdravnico (najverjetneje Breda Škrbinc), kolikor je meni znano je pri AFP ok nižje od 5.0, za druga dva pa nisem prepričan.
Sam sem imel zaradi te povišane vrednosti nemalo "travm", sedaj pa sem se nehal sekirati.
Pravzaprav me zanima, če še koga od vas vsake toliko na zdravem testisu ali "okoli" kdaj kaj boli oz. kaj "čuti"?
Prav tako naj bi na tem testisu imel opsamezne kalcinacije, je to lahko razlog za skrb?

hvala in pozdrav vsem.
Perica
Občasni obiskovalec

OdgovorNapisal/-a Zizou » 09 feb 2010, 14:31

Meni so ugotovili, da se mi je zdravo modo povečalo, opazne so kalcinacije in občasno bolečine kot da me kdo pika s kakšno iglo
Zizou
Moderator

OdgovorNapisal/-a Perica » 09 feb 2010, 14:59

ino? Pred kratkim, ali se ti to občasno dogaja? Kaj so zdravniki porekli na to, oz. kalcinacije na splošno, imaš kaj več podatkov?
Perica
Občasni obiskovalec

OdgovorNapisal/-a poc » 10 feb 2010, 12:01

Zanimivo. Jaz sicer s preostalim modom zaenkrat nimam težav. Me pa vsake toliko časa zaboli (kot je napisal Zizou - kot bi ne nekdo špikal z iglo) tam, kjer je bilo prej modo, ki so mi ga odstanili. Sicer se nisem še navadil, da sem brez... žena pravi, da je to psihološko, ker da me tam nima kaj špikat... pa vendar me občasno boli.
poc
Zvesti član

OdgovorNapisal/-a Zizou » 11 feb 2010, 09:41

Kontrola je za mano, minila je v veselem ozračju ob ponovnem snidenju z dr. Škrbinčevo :oops: :D !
Sem te pa pozabil napovedat, da ji prideš v ponedeljek tudi ti na obisk!
Zizou
Moderator

OdgovorNapisal/-a poc » 11 feb 2010, 12:15

Pa saj verjetno ne bom edini..
poc
Zvesti član

OdgovorNapisal/-a Zizou » 11 feb 2010, 12:32

Ne boš edini, boš pa edinstven! :D 8)
Zizou
Moderator

OdgovorNapisal/-a Perica » 15 feb 2010, 10:23

CT pregled - vprašanje:
zdravo,
prihodnji teden imam kontrolo (19 mesecev po operaciji, I.stadij) pa sem na dom dobil napotnico da moram pred pregledom opraviti še CT.
Je to običajno po takšni dobi, kakšne imate izkušnje?

hvala in pozdrav!
Perica
Občasni obiskovalec

OdgovorNapisal/-a Zizou » 15 feb 2010, 10:31

mene dajo vsake toliko na CT (1x letno), saj CT bolj natančno prikaže spremembe v mehkem tkivu (pri meni so to pljuča)
Zizou
Moderator

OdgovorNapisal/-a poc » 16 feb 2010, 11:18

No, pa sem prestal tudi konzilij. Naročen sem bil za 12.30 uro, na vrsto prišel ob 14.30 uri.

Na konziliju so ugotovili, da je tumor zaseval le v okoliška tkiva in da so tumorski markerji (pred operacijo) o.k. Motil jih je le moj izvid iz CT - ja, kjer so ugotovili, da so določene bezgavke povečane do 1 cm. Sicer so rekli, da to ni nič neobičajnega, saj niso pretirano velike, da bi se pa kljub temu tem mojim bezgavkam trenutno posvetili.

In še zanimiv stavek iz koncilija : "Gospod, če bi vam pred operacijo naredili CT in ugotovili, da so bezgavke o.k., bi vam danes rekli, da mirne duše odidete domov in se vidimo na 2 mesečnih kontrolah "

Ker pa mi tega pred operacijo niso naredili, bomo to pač še enkrat. Skratka, včeraj sem dal ponovno kri za tumorske markerje, ravno tako sem opravil rentgensko slikanje pljuč. 22.2. imam na Onkologiji ponovno CT (zaupajo le svojim strokovnjakom), nato pa 1.3. ob 12.30 uri ponovno konzilij, kjer se bomo odločili za naprej.

Po njihovem mnenju bi v primeru, da so bezgavke še vedno povečane in se sumi, da so patološke, pričeli s kemoterapijo (ambulantno). Odpirali in odstranjevali bezgavk ne bi, saj glede na vrsto tumorja po njihovem mnenju to ni potrebno.

Zaenkrat torej ostaja "status quo". Če bo kdo 22.2. oziroma 1.3. v Ljubljani, ponudba za pijačo še vedno drži.

P.S.

Včeraj so od 12.30 ure naprej potekali konziliji raka na modih. V čakalnici sem naštel točno 11 mladih moških, ki so bili obravnavani na konziliju. Ker sem prepričan, da so med zdravljenem kaj brskali po spletu so verjetno tudi naleteli na ta forum. Zato jih tukaj POZIVAM, da delijo svoje zgodbe z nami, saj bomo tako vsi skupaj vsaj malo pomagali "novo" zbolelim, ki po spletu iščejo informacije.
poc
Zvesti član

OdgovorNapisal/-a Perica » 16 feb 2010, 11:25

Zdravo,
verjamem da bo vse ok in boš naročen na 2 mesečne kontrole!!!
No, tudi sam imam CT v ponedeljek 22/2 in sicer bom tam od 10.00 dalje (predvidevam da vsaj kakšne 2 urci :( ), pa ti?

POzdrav!
Perica
Občasni obiskovalec

OdgovorNapisal/-a Zizou » 16 feb 2010, 12:07

Spet bo malce negotovosti!
Upam, da bo prihodnji CT pokazal, da so se bezgavke zmanjšale!
Zizou
Moderator

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja in opažanja med zdravljenjem

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov