Napisal/-a poc » 08 mar 2010, 19:23
No, pa sem zaključil tudi s tem. Najprej prepišem izvid, če bo kdo kdaj primerjal s svojim.
Proste tekočine v trbuhu ni.
Jetra so normalne velikosti. Na meji drugega in četrtega segmebta je par milimetrov velika hipodenzna lezija, lahko mahjna cista.
Paraontalno so infrarenalno levo in desno ob aorti vidne drobne bezgavke, ki prečno merijo do 7 mm, ne ustrezajo morfološkim kriterijem za povečane bezgavke. Ilikalni ni povečanih bezgavk.
Sečni mehur in prostata v mejah normalnega, v medenici ni patoloških formacij.
V delno prikazanih pljučnih in v prikazanem skeletu ni za metastaze sumljivih sprememb.
MNENJE: Izvid preiskave je v mejah normalnega, drobne bezgavke levo in desno paraaortalno nimajo izgleda metastatsko inflitriranih bezgavk.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Če primerjamo s prejšnjim izvidim CT - ja, je videti, da so bezgavke šle iz 1 cm na 7 mm. Zanimivo pa je, da so bile pri prejšnjem CT - ju povečane samo levo, zdaj pa tudi desno.
ZDAJ PA ŠE REZULTAT KONZILIJA.
Dr. Škrbinčeva je rekla, da je vse o.k., da bezgavke po njihovem mnenju niso patološke in predlagala redna - torej dvomesečna opazovanja. Povedala je, da je možnost ponovitve oziroma ponovnega pojava bolezni okoli 20 %.
Sam se raje predlagala kemoterapijo, preventivno, kar je sprejela in rekla, da bom pa tako res stoprocenten, da je vse o.k. in niso kje ostali kakšni mikrozasevki. Šel bom le na dve kemotarapiji in sicer prvo že naslednji teden v sredo - 3 ure, nato sledi 3 tedne pavze, pa ponovno ena kemoterapija v dolžini 3 ure in to je to.
Potem pa seveda redne kontrole. Za opcijo s kemoterapijami sem se predvsem odločil zaradi mnenj tukaj na forumu, pa tudi dva krat po 3 ure na razmik 3 tedne ni ravno ne vem kaj.
Zdaj me pa zanima, če je kdo imel že te kemoterapije (kao) preventivne. Dr. Škrbinčeva je sicer rekla, da stranskih učinkov ni, lahko le malce slabosti....